Cikkek ‘felszerelĂ©s’ cimkével

A Nagy Főző Dilemma

Ha hosszabb idĹ‘t, – kĂ©t napnál többett -töltĂĽnk egyhuzamban magashegyi körĂĽlmĂ©nyek között, kihagyhatatlan felszerelĂ©si tárgyá válik a jĂł fĹ‘zĹ‘kĂ©szĂĽlĂ©k.  HĂłhatár felett eleve semmilyen más energiaforrás nem áll rendelkezĂ©sre, hogy meleg  ételt kĂ©szĂ­thessĂĽnk, de a Kárpátok vagy Tátra alpesi övezeteiben sem nagyon van Ă©getnivalĂł,fĹ‘leg, hogy ezek termĂ©szetvĂ©delmi terĂĽletek, ahol nem is szabad tĂĽzet gyĂşjtani.A forrĂł leves, a fĹ‘tt táplálĂ©k, a tea pedig, egy hosszĂş, megeröltetĹ‘ tĂşrán elengedhetetlen, arrĂłl nem is beszĂ©lve, hogy a legtöbbször ivĂłvĂ­zhez is csak hĂłolvasztás Ăştján juthatunk.

(olvass tovább…)

Az elsősegélycsomag

HosszĂş ideje figyelem a statisztikát Ă©s meg kell mondanom kicsit csalĂłdott vagyok miatta. De tĂ©ny Ă©s el kell fogadnom…honlapom legolvasottabb cikke nem valamifĂ©le szĂ­vemcsĂĽcske hegymászĂłgeográfiai Ă­rás, hanem elsĹ‘segĂ©lycsomagom bemutatása.

A cikket annak idején eléggé összecsaptam, néhány fórumos hozzászólásom lett összevágva és az az igazság, hogy szakmai szempontból egyáltalán nem volt a leg sikeresebb.

Próbáltam foltozgatni, de mostanra érett meg bennem az elhatározás, hogy újra egészében nyúljak hozzá a támához. Fogadják szeretettel:

(olvass tovább…)

A fontosabb felszerelési elemek részletes bemutatása

Ă–rök kĂ©rdĂ©s, hogy mit, mennyit Ă©s milyen minĹ‘sĂ©gű felszerelĂ©st vigyĂĽnk magunkkal magashegyi terepre. NehĂ©z jĂł döntĂ©st hozni, legjobb, ha mindenki maga kĂ­sĂ©rletezi ki a számára leg megfelelĹ‘bb felszerelĂ©slistát. Sok minden kell a hegyen, mĂ©gis annak a sok mindennek, könnyűnek Ă©s kis tĂ©rfogatĂşnak kell lennie, hogy elfĂ©rjen a hátizsákban. (olvass tovább…)